10 lipca, 2020

Składniki
Receptury
Procedury

Składniki:
Elementy składowe lodów Pallone są wyłącznie naturalne, indywidualnie, wyłącznie dla nas sprowadzane z Włoch, Ameryki Południowej (owoce, orzechy, kakao etc.) lub pozyskiwane z najlepszych źródeł w Polsce (mleko, śmietanka, jajka).

Receptury:
Dysponujemy jednymi z najstarszych receptur na lody – Gianduia ma około 140 lat, Crema kilkaset, pochodzą od najlepszych Włoskich nauczycieli. Fior do latte (śmietanka) jest smakiem stworzonym na bazie polskiego najlepszego mleka i śmietanki, nad tą, dostępną wyłącznie w naszej lodziarni recepturą pracowaliśmy razem z naszymi nauczycielami już w Polsce. Wiele innych receptur jest od nowa opracowana specjalnie dla nas pod okiem specjalistów od smaku – naszych klientów.

Procedury:
Aby lody zachowały swój smak, konsystencję, stan napowietrzenia (lody tracą napowietrzenie: ciągną się na łyżeczce, nie dają nabrać), zimność (odczuwalną na języku, nie faktyczną temperaturę lodów, ta zawsze powinna być taka sama), musimy zachować odpowiednie procedury zamrażania, przechowywania i sprzedaży.