Aktualności

Pallone skład

Pallone. Siedem szczęśliwych liter, które razem oznaczają piłkę. To po prostu coś pełnego i kulistego. Ślązak powiedziałby, że to jest wszystko, co w życiu robi się durch, czyli na okrągło. Czy lody poza kształtem, mogę mieć w sobie jeszcze jakieś inne obfitości? Zdecydowanie tak. Sprawdźcie, dlaczego będziecie do Pallone wracać, gdy tylko nadarzy się okazja. […]

28 lipca, 2020

Składniki
Receptury
Procedury

Składniki:Elementy składowe lodów Pallone są wyłącznie naturalne, indywidualnie, wyłącznie dla nas sprowadzane z Włoch, Ameryki Południowej (owoce, orzechy, kakao etc.) lub pozyskiwane z najlepszych źródeł w Polsce (mleko, śmietanka, jajka). Receptury:Dysponujemy jednymi z najstarszych receptur na lody – Gianduia ma około 140 lat, Crema kilkaset, pochodzą od najlepszych Włoskich nauczycieli. Fior do latte (śmietanka) jest […]

10 lipca, 2020

Robimy to dla smaku

Pallone to po włosku piłka, lub balonik. To nie znaczy, że nasze lody są „pallone”, Pallone to my, lody i Wy, nasza wiedza, pasja i zasady, tworzące najlepsze lody i Wasza otwartość na smak. Lody w Pallone są typu toskańskiego, nie tak tłuste i ciężkie jak sycylijskie, nie tak wodniste, jak z regionu Veneto – […]

Między lodem a prawdą

Do youknow the icecreamman, wholives on Drury Lane? – w wolnym tłumaczeniu to pytanie o to, czy znasz lodziarza z ulicy Drury Lane. Jest to postać zupełnie fikcyjna, wymyślona na potrzeby popularnej piosenki dla dzieci do nauki angielskiego. Natomiast bliżej do realizmu nazwie Drury Lane, ulicy, przy które znajduje się Teatr Królewski w Londynie. I […]

Pallone na Polnej

To co dobre, powtarzamy bez końca Często mówimy o tym, że lody Pallone mają charakter. Co to w zasadzie oznacza? I dużo i mało. Nie da się w policzyć, ile tak naprawdę lodziarni, cukiernio – lodziarni i lodziarnio – kawiarni działa w Warszawie. Otwierają się i zamykają niczym spadochrony. Nawet wyszukiwarki Google nie znają do […]

7 lipca, 2020